IVN organiseert een excursie Langbroekerwetering

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid in Nieuwegein, organiseert op zondag 27 november 2016 om 13.30 uur een excursie naar de Langbroekerwetering in Langbroek.

De Langbroekerwetering is bekend om de vele kastelen en landgoederen die daar al eeuwenlang beheerd worden, sommige nog particulier bewoond. De fraaie tuinen worden in de zomermaanden soms opengesteld. Het overige landschap wordt bepaald door wilgen en essenbosjes, meidoornlanen, fruitbomen. Op deze herfstdag gaan we een stukje van het Overlangbroekpad lopen, een klompenpad. Klompen zijn niet nodig, stevige schoenen zijn wel vereist want het kan hier modderig en drassig zijn. We werpen een blik op kasteel Sandenburg, een prachtig wit kasteel en ook op kasteel Walenburg. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Deelnemers uit Nieuwegein e.o. verzamelen bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein en vertrekken hier om 13.30 uur per auto. De wandeling start om 14.00 uur ter hoogte van kasteel Sandenburg, Langbroekerdijk 24 te Langbroek. Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren