IVN Lente excursie naar Landgoed Amelisweerd op 16 april

Het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) afdeling Nieuwegein, IJsselstein e.o. organiseert op zondag 16 april aanstaande een lente excursie naar Landgoed Amelisweerd . Hier is een unieke flora en fauna te zien in een bijzonder landschap. ‘Op deze dag vindt ook de Nationale Bijentelling plaats. En daarom zullen we ons tijdens de wandeling ook richten op de wilde bijen en kijken we uit naar de late stinzenplanten  en andere voorjaarsbloeiers’ aldus de organisatie.

Nationale Bijentelling
De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, IVN Natuureducatie en LandschappenNL. Het doel is om zoveel mogelijk over bijen te weten komen, zodat de bij beter geholpen kan worden. De Nationale Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Op zaterdag 15 april organiseert het IVN Nieuwegein in het Milieu Educatief Centrum (MEC) een leuke jeugdactiviteit over bijen, dit in verband met de Nationale Bijentelling. Wil je ook je steentje bijdragen aan de bescherming van de wilde bij? Doe mee aan de Nationale Bijentelling op 15 of 16 april!

De excursie zondag 16 april start om 13.30 uur op de parkeerplaats bij Amelisweerd aan de Koningslaan 9 in Bunnik. Willen mensen gaan carpoolen dan kan dat ook. Zoals gebruikelijk wordt dan verzameld bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. Het vertrek naar Bunnik is om 13.00 uur.

Deelname aan de excursie is gratis. Wel wordt verzocht dat de deelnemers zich van te voren aanmelden voor deze excursie i.v.m. de groepsgrootte. Voor meer informatie en aanmelden kunt u een e-mail sturen naar: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren