Is uw straat klimaatproof? Dat ziet u binnenkort!

De gemeente Nieuwegein is hard bezig met de stad meer klimaatproof maken. ‘Het klimaat verandert, en daar moeten we onze stad op aanpassen om fijn en leefbaar te blijven’ aldus de gemeente Nieuwegein.

Lang niet alle maatregelen die de gemeente Nieuwegein neemt zijn herkenbaar als een klimaatproof maatregel of zijn goed te zien. Sommige zijn zelfs helemaal onder de grond. Daarom worden binnenkort in Nieuwegein Klimaatproof-bordjes en stoeptegels geplaatst die door de stad worden verspreid. Bewoners kunnen aan zo’n tegel of bordje zien dat er een maatregel op die plek is genomen om de stad klaar te maken voor het klimaat van de toekomst, met hogere temperaturen, langere droogtes en hevigere regenbuien. ‘Zo blijft Nieuwegein leefbaar, ook bij extremer weer’ aldus de gemeente Nieuwegein.

De bordjes en tegels worden komende weken geplaatst door Nieuwegein. Om de lancering te vieren en wat meer over iedere soort maatregel te kunnen vertellen zal een fietstocht voor uitgenodigden worden georganiseerd. Wethouder duurzaamheid Marieke Schouten en onze beleidsadviseur klimaatadaptatie zullen hierbij aanwezig zijn om alles te vertellen over het hoe en waarom van de maatregelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren