‘Inumane’ wint Finale Kleine Prijs van Nieuwegein

Vrijdagavond 12 december 2003, plaats van handelen: jongerencentrum Time Out te Nieuwegein. Verbeten strijden 4 bands uit Nieuwegein en omgeving om de titel ‘Beste Band van Nieuwegein 2004’. Als eerste de fris in het gehoor liggende Tunaphonic groove-rock van ‘Tuna’, daarna volgt ‘Reflected’ met hun op grunge / poprock gebaseerde muziek, waarna ‘Daraiavahoesj’ het publiek vermaakt met Nederlandstalige rock met folk-invloeden om na 20 minuten het podium weer over te geven aan ‘Inumane’, die met melodrastische rock de 8e editie van deze Nieuwegeinse competitie uitzwaait.

Als – zoals elk jaar de gewoonte is – de winnaar van vorig jaar (‘Deep Fried Dinosaurs’ zet een messcherpe set van een dik half uur neer) de laatste tonen laat wegebben, wordt de winnaar van de avond door presentator Michel Peek bekend gemaakt: de bloemen, de champagne, de KPvN-wisselbokaal (met inmiddels illustere namen daarop) en niet te vergeten de eeuwige roem gaat dit jaar naar ‘Inumane’.

Zij gaan ook door naar de provinciale ronden van Het Geheim van Utrecht, openen de avondprogrogrammering van het 10e Geinbeatfestival (op 20 juni 2004) en – en dat is nieuw – zij gaan ook deelnemen aan de showcase die de Stichting Geinbeat organiseert tijdens het grote Eurosonicfestival te Groningen op 9 januari 2004, maar hierover binnenkort meer!

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren