‘Inumane’ wint 2e voorronde Kleine Prijs van Nieuwegein

Afgelopen vrijdagavond 14 november 2003 streden 4 band om een plaats in de finale van de Kleine Prijs van Nieuwegein. In een redelijk druk bezocht jongerencentrum Time Out, betraden achtereenvolgens Loos, Inumane, Blue Revenge en Fish & Chips de arena.

De kaalhoofdige (?) nederrock van LOOS was uitermate prettig in het gehoor liggend. De band trok enthousiast van leer met leuke nummers en ontspannen spel.

Inumane trok vooral de aandacht door de goede zanger en de gedurfde maatwisselingen. De band klinkt behoorlijk heavy en speelde met veel dynamiek in hun spel.

Als 3e traden de oudgedienden zich aan: Blue Revenge hebben al eerder pogingen gedaan om de KPvN te winnen. De 4 dames en 3 heren van deze band hadden zich een half jaar geleden eigenlijk al opgeheven, maar “het bloed stroomt toch waar het niet gaan kan”. Na 3 keer repeteren stond deze band er gewoon weer, met leuke nummers, mooie zang en dolle pret.

Last but not least klom Fish & Chips op het podium om het aanwezige publiek te tracteren op een half uurtje onvervalste coverrock. De meeste nummers werden breed meegezongen (bv. “The Wall” van Pink Floyd of “Locomative Breath” van Jethro Tull).

De vakkundige jury – bestaande uit 6 muzikanten van diverse pluimage – koos uiteindelijk voor de rockmuziek van Inumane. Deze band mag het op 12 december opnemen tegen – in ieder geval – de winnaar van de 1e ronde (“Reflected”) en de winnaar van de 3e en laatste ronde: op vrijdag 28 november spelen namelijk Daraiavahoesj, Flatland, Tuna en Suspension Of Disbelieve tegen elkaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren