Intersekse expositie in Stadshuis Nieuwegein

Op 24 oktober opent Marieke Schouten de Intersekse expositie in het Stadshuis. 1 op de 90 personen is Intersekse. Zij worden geboren met een lichaam dat zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken heeft. Bij velen van hen leeft de wens om het bewustzijn en het bestaan van seksediversiteit te vergroten. Een week lang zijn er in het Stadshuis 21 portretten van intersekse personen te zien met hun verhaal. De expositie duurt tot 31 oktober aanstaande.

Open Mind

Wethouder Marieke Schouten: “In Nieuwegein willen we dat iedereen zichzelf kan zijn. Intersekse staat voor de I uit LHBTQIA+. Het is voor velen onbekend en Interseksen hebben te maken met stigmatisering. Kennis delen over en inzicht geven is een belangrijke eerste stap op weg naar inclusie. Daarom organiseren we in samenwerking met de bibliotheek en Movactor een expositie.”

Opening
De opening is op 24 oktober van 13.00 uur tot 15.00 uur in het Stadshuis op de begane grond. Tijdens de opening zijn er gesprekken met geportretteerden in de expositie, een kennissessie en een interview met auteur Mariken Heitman over het boek Wormmaan. Een boek dat het verhaal vertelt van een zoektocht naar oorsprong, identiteit en de betekenis van mens-zijn.

Expositie
De tentoonstelling toont beelden en vertelt het verhaal van 21 intersekse personen tussen de 2,5 jaar en 81 jaar oud. Zij zijn bereid met hun onderbelichte verhaal naar buiten te treden. Journalist Lara Aerts interviewde de geportretteerden, fotograaf Ernst Coppejans maakte de prachtige beelden en stichting Open mind produceerde de tentoonstelling.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk