Intentieverklaring Klimaatbeleid

Op woensdag 5 juni hebben wethouder van Milieu Corrie van Rooijen (namens de gemeente Nieuwegein) en gedeputeerde Rombouts (namens de provincie) de intentieverklaring klimaatbeleid ondertekend. Met de ondertekening geeft de gemeente aan zich in te zullen spannen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De ondertekening vond plaats op de klimaatconferentie van de provincie Utrecht.

De intentieverklaring klimaatbeleid is een initiatief van de provincie Utrecht. Het klimaatbeleid van de provincie richt zich op een vermindering van de CO2-uitstoot met 700.000 ton en op de opwekking van duurzame energie. Met de ondertekening geeft de gemeente Nieuwegein aan dit beleid te ondersteunen en hieraan actief te willen meewerken.

De gemeente Nieuwegein wil het niet bij intenties alleen laten: deze moeten ook worden omgezet in daden. Daarom gaat de gemeente een klimaatscan uitvoeren. Dit is een analyse waarbij de huidige inspanningen in beeld worden gebracht én de mogelijkheden voor de toekomst. Vervolgens gaat de gemeente een plan van aanpak opstellen. Hierin worden alle concrete projecten voor de periode 2003 – 2006 opgenomen, die een bijdrage leveren aan het klimaatbeleid. De provincie heeft toegezegd de Nieuwegeinse inspanningen te ondersteunen met geld en hulp bij de uitvoering.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren