Half juli kon heel Nieuwegein een passende naam bedenken voor de Integrale Brede Toegang. Vandaag zette de voorzitter van de jury, wethouder Hans Adriani, Hetty Goedvolk als winnaar in het zonnetje. Tegelijkertijd werd de naam Geynwijs en het beeldmerk onthuld dat hiervoor is gemaakt en bestond de mogelijkheid vragen te stellen over de Brede Integrale Toegang.
Vanaf 1 januari 2015 kunnen alle inwoners van Nieuwegein met hun vragen over werk, welzijn, wonen en zorg bij de gemeente terecht. Daarop bereidt zij zich dit jaar voor. Hieronder leest u hoe:
Zij organiseert samen met partners de Integrale Brede Toegang. Het netwerk waar alle inwoners van Nieuwegein dichtbij terecht kunnen als ze vragen hebben over welzijn, participatie en zorg. Inwoners kunnen bellen naar de informatie en advieslijn, surfen in de digitale sociale kaart, een mailtje sturen of binnenlopen bij één van vijf Wijkservicepunten in de buurt. Betrokken medewerkers staan hen te woord. Is er meer aan de hand? Dan komt een medewerker van het Sociale Wijkteam bij hen langs voor een gesprek en zoekt samen met hen naar passende oplossingen.
Op dit moment draait de gemeente proef met een Wijkservicepunt en twee Sociale Wijkteams. In bijeenkomsten in de wijken met alle betrokken partners (zoals maatschappelijk werkers, welzijn coaches, sociaal beheerders, wijkverpleegkundigen, GGZ preventiemedewerkers, onderwijskundigen en Wmo-consulenten) wordt een gezamenlijke aanpak opgezet. Een werkwijze die ervoor zorgt dat je elkaar kunt vinden, dat je weet wie waarvoor is aan te spreken en hoe samengewerkt wordt. Zo zorgen we er samen voor dat inwoners op de juiste plek met zijn of haar vragen terecht kunnen.
‘Geyn’ staat voor het lokale, de oorsprong van de gemeente Nieuwegein. Het staat ook voor de gemeenschapszin die kenmerkend is voor dorpen. In ‘wijs’ herkennen we; wijs me de weg, wij en wij samen. Hiermee benadrukken we het op weg helpen en verder brengen van inwoners met vragen. Tevens benadrukken dat we het samen, met elkaar doen.
Om het voor inwoners makkelijker te maken dit netwerk te vinden, is gekozen voor een nieuwe naam en een beeldmerk. De nieuwe naam is gekozen door een jury uit 70 mogelijke namen en vervolgens is hiervoor een beeldmerk ontworpen. De jury bestond uit:
• wethouder Hans Adriani voorzitter
• Dinie van de Linden Vitras
• Jeannette Smiesing MOvactor
• Jan van Gorp projectleider Brede Integrale Toegang gemeente Nieuwegein
• Monique Elbers sr. communicatieadviseur gemeente Nieuwegein
Het beeldmerk wordt gebruikt voor het uiterlijk van o.a. de digitale sociale kaart, de bewegwijzering en het correspondentiemateriaal. Zo kunnen inwoners makkelijk herkennen waar ze met hun vragen dichtbij terecht kunnen.