Informatiebijeenkomsten over toekomst Rijnenburg

De gemeente Utrecht heeft verschillende onderzoeken gedaan naar de mogelijkheden om een complete wijk te bouwen in de polder Rijnenburg nabij Nieuwegein. Die onderzoeken zijn nu afgerond. De resultaten van deze onderzoeken zijn nu bekendgemaakt in de zogenoemde Programmatische Verkenning Rijnenburg. Binnenkort zullen drie bijeenkomsten worden georganiseerd om de omwonenden bij te praten. Deze inloopbijeenkomsten zijn op dinsdag 1 en donderdag 3 oktober, en op 8 oktober is er een online presentatie.

Screenshot

In dit gebied moet de nieuwe woonwijk komen

Toekomstige wijk
Utrecht onderzoekt de mogelijkheden om in de polder Rijenburg een nieuwe complete wijk te bouwen om bij te dragen aan het oplossen van het grote woningtekort. Utrecht gaat ervan uit dat hier in de toekomst, vanaf 2035, gestart kan worden met de bouw van 22.000 – 25.000 woningen. Daarnaast moeten ook scholen, zorg- en sportvoorzieningen, winkels, werkgelegenheid, natuur en recreatie hier een plek krijgen.

Wat betekent dit voor Nieuwegein?
Nieuwegein heeft Rijnenburg altijd gezien als een toekomstige woningbouwlocatie. Hoe de wijk er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Het is daarom nog te vroeg om te zeggen wat de mogelijke woningbouw in Rijnenburg voor Nieuwegein betekent.

De inzet van de gemeente Nieuwegein is dat de ontwikkeling van Rijnenburg, net als bij de ontwikkeling van de A12 zone (het gebied aan beide kanten van de snelweg A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Lunetten), bijdraagt aan de leefbaarheid van Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein is momenteel hierover in gesprek met gemeente Utrecht, de provincie Utrecht en de andere partners in de regio.

Gemeente Nieuwegein moedigt iedere inwoner aan om gebruik te maken van de inloopmomenten, die de gemeente Utrecht organiseert. Zodat ook u kunt laten weten wat ú ervan vindt. Deze inloopbijeenkomsten worden gehouden in La Place de Meern aan de Meerndijk van 19.00 uur tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk