Informatieavond renovatie Jutphasebrug

Rijkswaterstaat organiseert op woensdag 23 april 2014 van 16.00 tot 20.00 uur in gebouw Westraven een informatie­bijeen­komst over de renovatie van de Jutphasebrug tussen Nieuwegein en Utrecht. De Jutphasebrug zal in het weekend van 17-19 mei a.s. gestremd zijn voor alle verkeer. De renovatie van de Jutphasebrug is onderdeel van het project KARGO (Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud). Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat acht stalen bruggen.

Het doel van de bijeenkomst is het informeren over de werkzaamheden in de komende tijd, de hinder en de daarbij horende maatregelen zoals omleidingsroutes. Experts zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over de werkzaamheden en de planning.

De brug (uit 1936) krijgt een ingrijpende opknapbeurt waarbij tevens de doorvaarthoogte wordt verhoogd. Dankzij het gebruiken van een hulpbrug wordt de verkeershinder (afsluiting van de brug) beperkt tot twee weekenden, namelijk bij het plaatsen en later weer verwijderen van de hulpbrug. De Jutphasebrug zelf wordt naast de hulpbrug op tijdelijke, hogere pijlers gezet en daar gerenoveerd. Het schuiven zelf gebeurt in de nacht.

In het weekend van 17 en 18 mei 2014 vervangt Rijkswaterstaat de Jutphasebrug door de tijdelijke hulpbrug. De brug is dat weekend afgesloten voor alle verkeer. De naastliggende brug met de sneltram is niet afgesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk