Informatieavond bomenkap door Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat houdt op donderdag 4 oktober aanstaande vanaf 19.30 uur een informatieavond over het voornemen om komend winterseizoen bomen langs de vaarwegen in Nieuwegein te kappen. De avond wordt gehouden in de Prinses Beatrixsluis in Vreeswijk (ingang vergaderruimtes bij de rode deur).

Het doel van de avond is om omwonenden en belanghebbenden te informeren over de voorgenomen kap. Het gaat om bomen bij de Koninginnensluis in Vreeswijk, maar ook langs het Lekkanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal. In alle gevallen is de kap noodzakelijk, omdat onderzoek heeft aangetoond dat deze bomen een risico vormen voor de veiligheid in de omgeving. De bomen die gekapt gaan worden zijn ofwel ziek, instabiel of verzwakt door ouderdom. Voor het grootste deel zal Rijkswaterstaat bomen herplanten op dezelfde locatie. Op de Koninginnensluis gebeurt dit na de renovatie van de sluis. Meer informatie krijgen de bewoners tijdens de informatieavond of via 0800-8002.

Tijdens de informatieavond houdt Rijkswaterstaat om 20.00 en 20.45 uur een presentatie (twee keer dezelfde). Voor het overige is het een inloopavond en kunnen bezoekers informatie bekijken en vragen-stellen aan medewerkers.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren