Informatie avond tweede ronde Buddy to Buddy Nieuwegein

Na twee informatieavonden organiseert Buddy to Buddy dinsdag 8 oktober aanstaande een laatste informatieavond voordat de tweede ronde van start gaat op dinsdag 22 oktober. Tijdens deze avond krijgen geïnteresseerden van Margot Rinkes van Campen (Projectleider Buddy to Buddy Nieuwegein) en Kitty Korte (Projectcoördinator Buddy to Buddy Nieuwegein) meer informatie over het 4 maanden durende Buddy-traject. Bij de informatieavond zijn er ook twee buddy’s aanwezig om te vertellen over hun eigen ervaring van het Buddy to Buddy traject in Nieuwegein. En natuurlijk kan je ze al je vragen stellen.

Aftrap tweede ronde
Op 22 oktober trapt Buddy to Buddy af met het tweede feestelijke matchingsdiner waar iedereen elkaar voor het eerst ontmoet. Na het matchingsdiner ontmoeten buddy koppels elkaar wekelijks, vier maanden lang. Dit doen zij op een moment dat bij hen past met activiteiten die ze gezamenlijk uitzoeken. Tijdens deze vier maanden worden er ook meerdere bijeenkomsten georganiseerd door Buddy to Buddy. Denk aan een gezellig buddy cafés, waar iedereen welkom is, de Buddytalk (intervisie) en een leuke activiteit.

Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen aan inwoners op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Het doel van het Buddy to Buddy traject is elkaars wereld vergroten. Wethouder John van Engelen: “Als gemeente Nieuwegein vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Met gedeelde passies en interesses zorgen stadsgenoten ervoor dat nieuwkomers hun weg vinden in onze stad.” Van Engelen hoopt dat er nog vele buddy-vriendschappen in Nieuwegein zullen volgen.

Door je eigen wereld open te stellen en een ander te leren kennen, vergroot je jouw wereld én die van iemand anders. Lijkt het je leuk om mee te doen, ons te ontmoeten? Kom dan gezellig naar de laatste informatieavond op dinsdag 8 oktober a.s. De informatieavond vindt plaats bij Stichting Balans aan de Hoornseschans 101 in de wijk Fokkesteeg. Aanmelden kan via nieuwegein@buddytobuddy.nl of 06-42804303. Voor meer informatie kijk op de website van Buddy to Buddy Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk