Indiase eier- en sperziebonencurry

Je kunt deze curry’s natuurlijk onafhankelijk van elkaar eten, maar juist de combinatie van deze twee blijkt een bijzonder smakelijke te zijn. De eiercurry heeft door de yoghurt en de kerrie een ietsje zurige, licht pittige smaak en de sperziebonencurry heeft een zachtere, vollere bite. Met een flinke schep rijst en wat frisse rauwkost is dit een complete, maar licht verteerbare maaltijd. Nodig voor 4 personen:
350 g rijst (naar keuze witte of zilvervliesrijst) Voor de eiercurry:
8 eieren
½ dl olie
1 ui
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma (Koenjit)
1 eetlepel gemalen kokos
3 dl yoghurt
1 eetlepel fijngehakte peterselie (vers)
zout Voor de sperziebonencurry:
Boter of margarine
1 ui
1 theelepel kurkuma (Koenjit)
2 theelepels kerriepoeder
½ theelepel gemberpoeder
300 tot 400 g sperziebonen (diepvries)
2 tomaten
1 dl water
zout
1 eetlepel citroensap Extra: 2 hapjes- of koekenpannen of kookpannen met dikke bodem Kook de rijst zoals op de verpakking staat beschreven en houdt tot gebruik warm.
Ondertussen ook de eieren hard koken, wat af laten koelen, pellen en tot gebruik laten staan.
De uien voor beide curry’s pellen en snipperen.
De tomaten voor de sperziebonencurry wassen, kerntje eruit en in stukjes snijden.
In de ene pan de olie en in de andere pan de boter verhitten.
Fruit in beide pannen een gesnipperde ui, laat niet donkerbruin worden.
Voeg in de pan voor de eiercurry de kerrie, kurkuma en kokos toe en in de andere pan de kerrie, kurkuma en het gemberpoeder.
Laat even meefruiten.
Roer in de pan voor de eiercurry de yoghurt, peterselie en wat zout door de ui en laat aan de kook komen.
Voeg de gehalveerde eieren toe.
Voeg in de pan voor de sperziebonencurry de (gebroken) boontjes, tomatenstukjes, het water en wat zout toe en laat ook aan de kook komen.
Draai onder beide pannen de pit laag (onder de eiercurry lager dan onder de sperziebonencurry) en laat in ca. 15 minuten gaar worden.
Even prikken in de bonen of ze goed zijn; in deze curry moet bijna al het vocht verdampt zijn.
Voeg het citroensap toe aan de bonen.
Roer beide curry’s nog even voorzichtig door en serveer ze met de gare rijst en eventueel een frisse komkommersalade met ui en peterselie. Tip
Eigenlijk hoort het er niet doorheen, maar een scheutje Ketjap Manis op je bord door de curry’s is heel erg lekker.
Deze curry’s kun je ook met één van de typisch Indiase broodsoorten zoals Naanbrood (plat, gerezen bood), Pratha (luchtig, ongerezen brood), Puri (gefrituurd ongerezen volkorenbrood) of Chapatti’s (ongerezen brood, soort pannenkoekjes)eten.

Volgende week hier het recept van echte Indiase Chapatti’s!!! Vegetarisch hoofdgerecht
Bron: "Indiaas koken" van Libro Culinair InternationaalDit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.

Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren