In Nieuwegein verdwijnen weer enkele brievenbussen van PostNL

PostNL past vanaf november 2024 gefaseerd het aantal brievenbussen in provincie Utrecht aan. Vanaf 4 november 2024 wordt een aantal brievenbussen verwijderd omdat er steeds minder post wordt verstuurd. De brievenbussen die niet noodzakelijk zijn volgens de wettelijke spreidingseisen en niet in de buurt staan bij zorglocaties worden weggehaald. In totaal gaat het om 73 van de 662 brievenbussen in provincie Utrecht.

In Nieuwegein zullen 3 brievenbussen verdwijnen. Deze staan nu nog op de Poststede 5, Donkeregaarde 63 en de Rembrandthage 75.

Ondertussen groeit het aantal pakketautomaten. De aanpassingen in het brievenbusnetwerk gelden nog niet voor Utrecht stad, die aanpassingen volgen in de eerste helft van 2025.

PostNL laat onze redactie weten: ‘In twintig jaar tijd is het aantal poststukken met 70% gedaald. Waar we twintig jaar geleden dagelijks 3 brieven op ieder huisadres bezorgden, zijn dat er nu nog minder dan 4 per week. Dit leidt ook tot minder volle brievenbussen op straat. Tegelijkertijd zien we een sterke groei in het aantal pakketten dat door consumenten wordt besteld en verstuurd. Om in te spelen op deze verschuiving, heeft PostNL de afgelopen jaren 22 pakketautomaten en 52 gecombineerde pakket- en briefautomaten in Utrecht geplaatst. Met deze nieuwe automaten sluit het netwerk beter aan op de veranderende behoeften van de consumenten in Utrecht.’

Brievenbussen in de buurt van ziekenhuizen en zorginstellingen blijven staan. PostNL raadpleegt Zorgkaart Nederland om vast te stellen waar deze zorglocaties zich bevinden. Daarnaast hebben belangenorganisaties zoals de ouderenbond in het begin van het traject de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen. PostNL houdt zich strikt aan de Postwet- en regelgeving, die voorschrijft dat er in woonkernen met meer dan 5.000 inwoners altijd een brievenbus binnen een straal van 1 kilometer moet staan, en in woonkernen met minder dan 5.000 inwoners binnen 2,5 kilometer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren