Wekelijks hebben wij een lekker recept van Olga op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week maakt Olga een heerlijke: ‘Finse gerstebrood.’
Olga: ‘Dit traditionele Finse gerstebrood, of Ohrarieska, ziet er na het bakken een beetje uit als kruidkoek met de structuur van grove cake. De warmbruine kleur krijgt het door de combinatie van karnemelk met zuiveringszout. De smaak van dit brood heeft echter niets weg van kruidkoek. Al bij de eerst hap krijg je visioenen van zalm en haring en weet je meteen dat dit brood met vis gegeten zou moeten worden. Dat is precies wat de Finnen dan ook meestal doen. Uit ervaring kan ik melden dat het met kaas, ei, roomboter, mosterdsaus of zelfs met jam ook heel lekker smaakt. Een heel bijzonder en apart brood dat verrassend eenvoudig te maken is.’
Klik hier om naar de rubriek ‘Koken met PEN’ te gaan en lees hoe je deze heerlijke Finse gerstebrood zelf kunt maken.