Identiteit ‘glasgooier’ bekend

De identiteit van de persoon die op zaterdag 21 september met een tas met glas had gegooid, is vastgesteld. Een éénjarig meisje liep daarbij licht letsel op.

Op zaterdag rond 18.15 uur liep een 29-jarige man met een zijn 1-jarige dochtertje op de trap van een gebouw aan het Nijpelsplantsoen. Plotseling werd door iemand een tas gevuld met glas naar beneden gegooid. De tas viel op de trap kapot, waardoor glasscherven in de rondte vlogen. Het meisje werd daarbij door een glasscherf geraakt en liep daarbij een lichte verwonding aan haar voet op. De man raakte niet gewond.

Door de politie is afgelopen week een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij zijn o.a. flyers bij de omwonenden verspreid. Naar aanleiding van de flyer vertelde een 12-jarige jongen uit Nieuwegein aan zijn vader dat hij het had gedaan. Hij had de tas met glas in de flat gevonden en hem vervolgens uit baldadigheid van de trap gegooid, zonder daarbij de bedoeling te hebben iemand te raken.

De moeder van het 1-jarige meisje heeft aangegeven graag een gesprek met de jongen en zijn ouders aan te gaan. Dit gesprek zal in overleg met de politie volgende week plaatsvinden.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren