Huiswekbegeleiding

Op woensdag 1 september j.l. is het projekt Huiswerkbegeleiding voor scholieren van Arubaanse, Surinaamse en Antilliaanse (ASA) afkomst weer van start gegaan in buurthuis Kerkveld. Sinds 1993 wordt er huiswerkbegeleiding in Nieuwegein gegeven.

Daar kunnen de scholieren tweemaal per week terecht voor intensieve begeleiding bij het maken van hun huiswerk. Het kan dan gaan om het leren huiswerk maken maar ook om begeleiding bij specifieke vakken of bij het maken van werkstukken en verslagen. Het team van huiswerkbegeleiders bestaat uit negen personen, allen student aan de universiteit.

Door de extra zorg die het project biedt neemt hun zelfvertrouwen en hun motivatie tot leren toe. Zo kan worden voorkomen dat scholieren zich aan de school onttrekken en in het ergste geval de school vroegtijdig verlaten. Huiswerkbegeleiding is bestemd voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en alle klassen van het voortgezet onderwijs. Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met het buurthuis Kerkveld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk