Huisarts Erik Asbreuk Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Op vrijdag 13 januari 2023 ontving huisarts Erik Asbreuk een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Erik Asbreuk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij werd verrast met de onderscheiding tijdens de nieuwjaarsreceptie van het gezondheidshuis De Componist.

Mede-oprichter gezondheidshuis De Componist
De heer Asbreuk ontving deze onderscheiding omdat hij zich naast zijn baan als huisarts de laatste 16 jaar hard heeft gemaakt voor een nieuw ‘centrum’. Onder zijn bezielende leiding is het gezondheidshuis De Componist uiteindelijk in 2022 geopend. Dit centrum is opgezet volgens de nieuwe filosofie, die medische zorg verbindt met welzijn. Met deze filosofie is er vooral aandacht voor de mens, niet alleen voor de ziekte.

Nevenactiviteiten
Daarnaast heeft de heer Asbreuk zich ingezet voor vele andere organisaties, zoals penningmeester bij Coöperatie Geijnzorg en de samenwerkende Gezondheidscentra, voorzitter Eerstelijn in Cijfers, bestuurslid bij UNICUM Lekstroom en voorzitter van de Raad van Bestuur van Corporatie Eerstelijns Medisch Centrum.

Burgemeester Frans Backhuijs: “Ik vind het bewonderingswaardig hoe Erik Asbreuk zich jarenlang heeft ingezet voor de samenleving, het centrum en het belang van de mens achter de patiënt. Een inzet als deze, verdient een bijzondere onderscheiding.”

Foto: Fototeam KenM

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk