Houten JO11-1 tegen JSV JO11-1: ‘Verslagen op eigen filosofie en kwaliteit’

Voetbal betekent plezier, lol, soms ruzie, energie, blijheid, boosheid, moeheid enzovoorts. Voetbal kent ook tegenstanders, soms beter, soms gelijk en soms zwakker. JSV JO11-1 probeert ongeacht de tegenstander een eigen spel te spelen. ‘Je kunt het opvreten van de tegenstander noemen, onze jongens leren het met de woorden hoog druk zetten’ aldus de trainer van de voetballertjes uit Nieuwegein.

Trainer Jeffrey Zitter van JSV JO11-1: ‘Met Téjay als keeper voor de 1e helft waren we klaar om onze strijdwijze ten tonele te brengen. Met de power van Lars, Peter, de elegantie van Samy, Jayden en Matei op het middenveld konden de spitsen Koen en Koray in principe gewoon voorin alles gaan afjagen omdat dat ons spelletje is. Omdat we 2-3-2 spelen hebben we ook ijzersterkte verdedigers, Tiego, Alexander en Noah nodig om te starten in de wedstrijd. Aangezien we drie wissels hebben en Alexander en Noah ook keeper zijn en Téjay anders in de voorhoede loopt pakken we ieder kwart zes spelers voor een rust moment.’

‘Dat rustmoment was nodig vandaag, oef wat kon Houten drukzetten op ons en wat hadden we het daar moeilijk mee. Je ervaart dan eens hoe het andersom is en deze tegenstander had ook nog eens een paar echt hele goede voetballers. Door de enorme druk leden we verschrikkelijk veel balverlies en was het een soort van wonder dat we na het 1e kwart slechts 2-0 achterstonden. Overpassen wilde niet lukken, bal afpakken, het ging te snel. Wijze lessen maar ja met nog 3 kwartier te gaan is dat best pittig om die nog in de praktijk om te zetten.’

‘Een verschil in het 2de kwart was dat we daar ineens ballen gingen afpakken op de helft van de tegenstander en niet pas op de eigen helft. Een doelpunt van Koen en 2 tegen rijker was de ruststand 4-1. We hebben in het kwart voor de rust en na de rust nog best redelijk mee kunnen doen. We zijn fysieker gaan spelen, meer duels en minder angstig maar toch waren er nog veel momenten dat we het toch te spannend vonden om gewoon een blok te zetten en dan werden we afgetroefd.’

‘Na het 3e kwart was de stand opgelopen naar 7-1 en in het laatste kwart nog 3 om de oren. Gelukkig nog wel een afstandschot van Tiego zodat we met een wat beter gevoel deze wedstrijd achter ons konden laten. De jongens hebben hard gewerkt, geprobeerd vrees weg te laten, toch te proberen wel druk te zetten ook al is dat lastig. Maar ja soms is een tegenstander duidelijk beter en als ze dan ook nog eens jouw trucje doen, dan is het een harde, wijze maar zeer leerzame les. We krijgen wel het grotere veld steeds beter onder de knie, winnen of verliezen is onbelangrijk als je maar vooruitgang boekt en toch waren daar vandaag op die beperkte momenten wel weer de momenten in te zien.’