Hoe populair is Nieuwegein als woonplaats? – De Digitale Stad Nieuwegein

Hoe populair is Nieuwegein om te wonen?
In een onderzoek van Funda dat eerder dit jaar werd gepubliceerd, kwam Nieuwegein naar voren als een van de populairste woonplaatsen van het land. De te koop staande woningen in onze gemeente werden bovengemiddeld vaak bekeken, waarmee onze gemeente op plek 7 terechtkwam. Heel leuk natuurlijk, maar wat zegt dit nou echt over de populariteit van Nieuwegein als woonplaats? Wij keken naar andere onderzoeken en zochten uit of de toenemende populariteit invloed heeft op de woningprijzen in de gemeente.

Wat zeggen andere onderzoeken?
Elsevier en Bureau Louter
Elsevier en Bureau Louter rangschikken jaarlijks alle 342 Nederlandse gemeenten op aantrekkelijkheid om te wonen. Ze baseren zich daarbij op cijfers van het CBS. Nieuwegein kwam in het meest recente onderzoek (2023) niet verder dan plek 264. De gemeente scoort volgens dit onderzoek wél goed op voorzieningen, maar wat minder op sociale cohesie.

Jones Lang LaSalle
In een onderzoek van Jones Lang LaSalle naar de beste plaatsen om te wonen, kwam Nieuwegein als 38e uit de bus. De gemeenten werden vergeleken op 32 criteria, waaronder economische groei, bereikbaarheid en voorzieningen. Hierdoor blijkt Nieuwegein volgens de onderzoekers een aantrekkelijke gemeente te zijn voor beleggers.

Leefbarometer
Ook de Leefbarometer van de overheid brengt in kaart hoe prettig elke gemeente is om te wonen. Volgens dit overzicht scoort Nieuwegein hoog op het gebied van voorzieningen. Als minder positieve punten komen de woningvoorraad, fysieke omgeving, en sociale samenhang naar voren.

Leukste gemeente van Nederland
Ook het AD werkt aan een ranglijst van de leukste gemeenten van Nederland om te wonen. Zij kijken daarbij niet naar objectieve factoren, maar geven mensen zelf de kans om hun stem te laten horen. Dus vind jij (net als wij) dat onze gemeente wel wat hoger mag eindigen op dit soort lijstjes? Stem dan op Nieuwegein als leukste gemeente!

Wat zeggen de huizenprijzen?
Ook huizenprijzen zijn een belangrijke indicatie van de populariteit van een plaats. De prijzen liggen in Nieuwegein relatief laag in vergelijking met plaatsen in de omgeving. Dit maakt onze gemeente geliefd onder starters en mensen met een wat kleinere beurs. Het verschil met plaatsen als Zeist en Doorn wordt volgens makelaars echter steeds kleiner. De gemiddelde WOZ-waarde steeg het afgelopen jaar flink: van 292.121 euro naar 348.594 euro. Vind jij Nieuwegein ook zo’n leuke woonplaats en wil jij weten of een (andere) koopwoning in Nieuwegein nog tot de mogelijkheden behoort? Verken dan de opties in een vrijblijvend hypotheekgesprek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren