Gezellig barbecueën met vrienden of familie. Dat betekent veel vlees en salades, die gemakkelijk een uurtje in de felle zon staan. En wat doen we met de restjes? Die zetten we in de koelkast om er de volgende dag weer heerlijk van te smullen. Alle ingrediënten voor bacteriën om zich in rap tempo te vermenigvuldigen. Met als resultaat een ontwricht darmstelsel en mensen die zich ‘the day after’ erg beroerd voelen. Eenvoudige maatregelen kunnen dit voorkomen.Enkele belangrijke maatregelen zijn: was uw handen voordat u eten klaarmaakt en na ieder toiletbezoek, houd bereid en rauw voedsel apart tijdens het koken, zet boodschappen na aankoop direct in de koelkast. Zet geen grote schaal met vlees buiten, maar vul de schaal af en toe bij met vlees uit de koelkast. Voedselinfecties kunnen niet alleen gemakkelijk ontstaan tijdens barbecueën. Zij ontstaan ook door het eten van rauwe schelpdieren, vlees en vis, of door simpelweg onvoldoende hygiëne. Op deze website geeft GGD Midden-Nederland nog meer tips om voedselinfectie te voorkomen.