Historische rondvaarten vanaf Museumwerf Vreeswijk

Zaterdag 27 juli om 13.00 uur starten vanaf de Museumwerf twee bijzondere rondvaarten. De ene tocht gaat naar de Stadskraan in Utrecht. De andere is een primeur en gaat naar het IJsselsteinse Klaphek.

Naar de Stadskraan in Utrecht en weer terug
Op zaterdag 27 juli om 13.00 uur vertrekt onze rondvaartboot, de kagenaar Hoop en Vertrouwen (foto hierboven) richting de Stadskraan in Utrecht. Deze mooie historische vaartocht voert u over de eeuwenoude Vaartse Rijn, het Merwedekanaal en de Catharijnesingel.

U vaart onder Hoog Catharijne door naar de Stadskraan nabij de Monicabrug. Via de Oudegracht, waar de stadskraan tot 1837 op het wed bij de Ganzenmarkt stond, vaart u weer terug naar de Museumwerf aan de Wierselaan in Vreeswijk.

Naar het Klaphek in IJsselstein vv
Op zaterdag 27 juli start om 13.00 uur ook een andere vaartocht. De fluisterboot Fiducia, een replica van het Romeinse houten schip De Meern 6, neemt u mee op een bijzondere vaartocht naar het Klaphek. U vaart over een historische route die stamt uit de 12e eeuw!

De tocht vanaf Vreeswijk gaat over het kanaal Doorslag. Vervolgens vaart u via de Kromme en de Enge IJssel door het IJsselbos richting de oude afdamming, uit bij de Lek.

Aanmelden
Let op! De boten varen met minimaal 8 tot maximaal 12 personen naar Utrecht en met minimaal 5 tot maximaal 8 personen naar het Klaphek. Aanmelden voor beide tochten kan bij de havenmeester via het telefoonnummer: 06-38017592.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk