‘Het is kut zonder hut’

Aan de jeugd kun je het wel overlaten, het verzinnen van prachtige slogans om hun emotie te uiten. Voor het gemeentehuis van Nieuwegein stonden jongeren van onder andere Bouwspeeltuin Zuid. Zij maakte voor de ingang hutten en hielden spandoeken omhoog met bv de tekst: ‘het is kut zonder hut’. Dit omdat ze het niet eens zijn met de dreigende bezuinigingen op de bibliotheek, dierenweides en allerlei andere sociaal- maatschappelijke voorzieningen. Afgelopen donderdag avond was een speciaal ingelaste avond van de commissie sociale zaken om te reageren op de dreigende kortingen.

Ook vertrok een groep van ongeveer 40 mensen vanaf Merwestein. Zij hielden een protestmars richting het gemeentehuis om ook daar hun ongenoegen te uiten. Veel mensen zijn boos en en grijpen hun kans om te zeggen dat onze Nieuwegeinse ‘Bob de Bouwer’ (wethouder Monrooij) wel heel makkelijk geld weggooid met zijn drempels en zij hier nu de dupe van zijn.

Één van de insprekers was de heer Arts, directeur van de Stichting Welzijn Nieuwegein (SWN). De SWN moet 11 id banen afstoten en bezuinigen op diverse projecten. Zij moeten 300.000 euro inleveren en dat heeft direct invloed op andere organisaties zoals het Multi Cultureel Centrum Nieuwegein (MCCN). Deze zorgt bijvoorbeeld voor begeleiding van de beruchte ‘City Boys’. Trekken zij binnenkort door Nieuwegein als het stadshart op de schop gaat onder het mom van: ‘Het is kut zonder Stadscentrum?

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren