Het grootste DIY-festival van de Benelux

Sinds 1989 is het een begrip in de provincie Utrecht: de KreaDoe. Een waar walhalla voor iedereen die geïnteresseerd is in DIY. Dit meerdaagse festival wordt al meer dan dertig jaar gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. We leggen je graag uit waarom de KreaDoe het ultieme dagje uit is voor creatievelingen.

Wat te doen?
Op de KreaDoe zijn er honderden kramen en stands te vinden met verschillende creatieve materialen. Voor iedere hobby is er wel een kraampje te vinden. Wat dacht je van haken, kaarten maken, diamondpainting, macramé of het maken van waxzegels met een wax seal stamp en wax seal beads?

Workshops
De KreaDoe is ook vooral een plek om inspiratie op te doen. Hoe leuk is het namelijk om een nieuwe hobby te ontdekken? Je kunt langs alle kraampjes lopen om iets nieuws te ontdekken, maar je kunt ook verschillende dingen uitproberen tijdens een workshop. Zoek een leuke workshop en probeer wat jou aanspreekt. Wordt het koekjes versieren, een macramé sleutelhanger maken of toch glas graveren?

Eten en drinken
Op het DIY-festival zijn er verschillende plekken om even pauze te nemen van het shoppen van creatieve materialen. Haal een lekker koffietje met bijvoorbeeld een heerlijke Belgische wafel en geniet op een van de vele terrasjes. Bij de restaurants aan de zijkanten van de hallen kan je terecht voor sapjes en vers belegde broodjes. En stel je hebt echt lekkere trek, dan kan je ook een patatje scoren met een kroket of een frikandel.

Dubbel zoveel plezier
De KreaDoe wordt vanaf het begin in 1989 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Het creatieve festival duurt vijf dagen en wordt meestal gehouden in de laatste week van oktober. Met de feestdagen in het vooruitzicht is het een ideaal moment om aan de slag te gaan met creatieve materialen. Sinds 2022 vindt er ook een voorjaarseditie plaats: het KreaDoe Lentefestival. Deze editie duurt drie dagen en richt zich iets meer op de jongere doelgroep.

Praktische informatie
Lijkt je het leuk om het grootste DIY-festival van de Benelux te bezoeken, dan is het slim om van te voren wat praktische informatie door te nemen. Bekijk hoe je naar de creatieve beurs wilt reizen. Je kunt namelijk met de auto gaan, maar ook met het OV. Check daarnaast de openingstijden en het aanschaffen van tickets.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren