Eens wat anders dan een stamppot, wel net zo hartig en lekker.
Voor 4 personen nodig:
200 gram bacon in reepjes
600 gram spruiten
1 pastinaak
600gram aardappelen
1 winterwortel
paar blaadjes laurier
8 peperkorrels
2 teentjes knoflook
2 uien
olijfolie
tijm
zeezout
De aardappelen, pastinaak en winterwortel in blokjes snijden van ongeveer 2cm en kort koken, niet helemaal gaar.
De spruiten koken, ook niet gaar.
Alles afgieten en met de bacon mengen in een schaal.
De peperkorrels in een vijzel pletten en door de aardappel-groenten mix scheppen.
Dan de bacon erdoor mengen
De uien en knoflook snijden.
In een keukenmachine de olijfolie en tijm met zeezout blenden tot een smakelijke olie.
Dit door de mix scheppen en in een ovenschaal doen.
De laurier erop leggen.
De oven op 200 graden voorverwarmen en de schotel ongeveer 40 minuten roosteren.
Heerlijk met varkensfilet.
Eet smakelijk!