Deze week maakt onze ‘kookgek’ Eric Dekker wel een heel erg lekker herfstig gerecht met spruitjes en tamme kastanjes. Lekker met rijst. Officieel gaat de herfst in op 21 september. Het weer stoort zich niet aan deze datum en tot laat in de herfst kan het nog zomers zijn, kijk nu maar naar buiten. Zelfs in oktober zijn de laatste jaren in ons land nog regelmatig temperaturen gemeten tussen 20 en 25 graden gemeten.
Voor 2 personen nodig:
200 gram tamme kastanjes
150 gram ongezouten cashewnoten
200 gram spruiten
250 gram kikkererwten
200 gram spekjes
1 eetlepel ras el hangt
weinig vers gemalen zwarte peper
plantaardige olie
1 Spaanse peper
3 teentjes knoflook
1 grote ui
200 gram oesterzwammen
De kastanjes 9 minuten koken, koud spoelen en pellen, ook het bruine vliesje er af
De spruitjes al dente koken
De oesterzwammen met wat olie en zwarte peper grillen en met iets zout afmaken
De spekjes bakken
In een pan in wat olie de fijngehakte knoflook en peper, gesneden ui, aanfruiten, daarbij de kikkererwten en gekookte spruiten, kastanjes met de ras el hanout, en 6 minuten stoven.
De cashewnoten in een pan zonder olie even roosteren.
Alle ingrediënten door elkaar husselen, nog 5 minuten stoven en eet smakelijk!
Ook lekker met rijst, dan meng je de spruiten- kastanje schotel door de gekookte rijst en serveer je het met de gegrilde kip.