Heb je als groeiende onderneming in Nieuwegein je boekhouding op orde?

Voor verschillende branches in Nieuwegein en daarin opererende ondernemers waren de twee corona jaren een pittige tijd. Veel bedrijven hadden echt moeite om hun hoofd boven water te houden. Toch zijn er in 2021 weer meer zelfstandigen zonder personeel begonnen dan het jaar ervoor. Deze ondernemers hebben het aangedurfd om een eigen onderneming te gaan starten. Deze trend lijkt zich ook in 2022 door te zetten. Dit blijkt ook wel uit het feit dat het Nieuwegeinse Cityplaza dit jaar verschillende nieuwe winkels zijn geopend.

Binnen sommige branches zoals de horeca en evenementen moesten een aantal businesses helaas het bijltje erbij neergooien. Over het algemeen mag de tendens dan als negatief ervaren zijn, toch waren er in 2021 minder faillisementen en was er een flinke groei van starters. Dus genoeg beginnende ondernemers die hun product ook in 2021 en 2022 aan de man willen brengen. Bij veel starters heerst echter de vraag hoe wordt mijn bedrijf of mijn product door potentiële klanten gevonden? Daarbij kun je het onderscheid tussen fysiek en online maken. Ben je klein begonnen, dan deed je misschien je eigen boekhouding nog. Maar heb je een groeispurt doorgemaakt dan wordt het allemaal wat complexer en te veel van het goede. Daarnaast wil je je eigen familie ook niet met deze taak belasten en komt de vraag naar boven of je het moet uitbesteden of dat je middels een goed boekhoudpakket voor zzp’ers de boel makkelijk onder controle kunt blijven houden. Als je online zoekt naar de verschillende pakketten is het raadzaam om de diverse reviews te bekijken. Je kunt natuurlijk ook bij een collega ondernemer te rade gaan en vragen met welk boekhoudpakket hij of zij werkt.

Winkel
Zit je in de dienstverlening zonder een fysieke winkel dan zal het bijhouden van een boekhouding waarschijnlijk eenvoudiger zijn als wanneer je een fysieke winkel hebt. Je moet dan naast administratie van je voorraad de inkoop en verkoop bijhouden. Heb je daarnaast ook nog een webwinkel en personeel dan wordt het al weer een stuk complexer. Ook de nieuwe ondernemers in Cityplaza in Nieuwegein zullen zich met deze vraagstukken bezighouden.

Moeilijk kiezen
Toch zal het vaak moeilijk kiezen zijn welk boekhoudpakket het beste bij jou past. Op de site zakelijkgroeien.nl vind je een aantal van de beste pakketten overzichtelijk op een rijtje. Zo hoef je geen kostbare ondernemerstijd te besteden aan een lange zoek- en vergelijkingstocht op internet.

Uitbesteden
Ben je van plan om bepaalde delen van je boekhouding uit te besteden, dan is het handig om met je toekomstige boekhouder of accountant te overleggen met welke pakketten deze specialisten werken. De boekhouder van tegenwoordig zit er niet meer op te wachten dat je elk kwartaal met een schoenendoos vol facturen en bonnetje bij hem aan komt zetten. Er zijn tegenwoordig zelfs geautomatiseerde boekhoudprogramma’s met een app. Hiermee kun je alle bonnetje met je mobiele telefoon scannen en verzamelen zodat deze optimaal verwerkt kunnen worden voor je boekhouder. Dus geen gesleep meer met papieren omdat alles heel makkelijk gedigitaliseerd kan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren