Handbalsters pakken winst in laatste seconden

Afgelopen weekend hebben de handbalsters van Nieuwegein een belangrijke overwinning behaalt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer coach Kees Toonen pakte drie seconden voor het einde de 25-24 overwinning en liep daarmee twee punten in op KVIK E&A dat met een punt boven Nieuwegein op de 7e plaats blijft in de in de 2e divisie. Met dit resultaat staat Nieuwegein halverwege de competitie op de achtste plaats in de rangschikking.

Wie dacht dat dit duel schriftelijk afgedaan kon worden kwam bedrogen uit. Ieder team kan elk ander team uit de tweede divisie verslaan als de omstandigheden goed zijn. Dat bleek ook deze zaterdagavond waarin de laatste ronde van de eerste competitiehelft gespeeld werd.

Nieuwegein wilde zich graag uit de gevarenzone spelen en stond zeer gedreven klaar voor het duel. Na een wat aarzelend begin kwamen beide ploegen tot scoren, daarbij had Nieuwegein duidelijk het initiatief. Bij een 2-2 tussenstand na zes minuten was Nieuwegein in staat het initiatief ook in doelpunten te vertalen, het team liep weg naar een 8-5 tussenstand na twintig minuten. De ruststand was 12-12.

Na de pauze stond er opnieuw een gedreven Nieuwegein in het veld. Vijf minuten voor het einde kwam E&A op gelijke hoogte. Beide ploegen wisten toen nog één keer te scoren. Met nog 40 seconden op de klok kon E&A de winst binnen halen. De verdediging van Nieuwegein stond echter als een huis en met nog 5 seconden onderschepte Nieuwegein de bal en ging Kimberley Florie in de break. Zij werd echter op onreglementaire wijze afgestopt en kreeg Nieuwegein, ondanks dat de speeltijd reeds was verstreken, een strafworp te nemen waardoor de wedstrijd werd gewonnen met 25-24.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren