Handbalsters Nieuwegein verslaan Verburch

Goed handbal, fraaie acties en een geweldige inzet. Ondanks de grote belangen vanwege de dreigende degradatie was de wedstrijd tussen de vrouwen van Nieuwegein en Verburch een lust voor het oog. Met Nieuwegein als verdiende winnaar (29-22) en een gedesillusioneerd Verburch dat nog verder in de problemen raakte.

Een opvallende rol bij Nieuwegein was weggelegd voor de doelvrouwe Celinde de Koning. Maar Nieuwegein beschikte over meer sterkhouders en dat surplus aan kwaliteit gaf de doorslag. Daarnaast was er de tegenslag in de eerste helft door na 3 aanvallen eerst Jessie Jochems met een knieblessure te verliezen en nadat Kimberley Florie er in was gekomen moest ook zij na 3 minuten het veld weer verlaten met een geroken en een losse tand. Gevolg was dat de assistent coach Marcella Schockman op eens als speelster het team kwam versterken.

Verburchcoach Thomas Obbens onderkende het verschil: ,,Wij hebben te weinig gebracht. De opbouw, de hoeken en de cirkel waren niet thuis vanavond. Er was te weinig beleving bij ons. Misschien door de spanning.” Dat was in belangrijke mate de verdienste van Nieuwegein, dat de opponent direct vanaf het begin bij de strot greep. Binnen tien minuten was het 5-2 mede door het goede keeperswerk.

Achteraf bleek die marge voldoende buffer om Verburch de hele partij op afstand te houden. De 13-10 ruststand gaf de verhoudingen precies weer.

Halverwege de tweede helft leek Verburch bij 19-17 te kunnen aanklampen. Maar gesteund door de luidruchtige supporters bleef Nieuwegein overeind. In de resterende vijftien minuten probeerde coach van Verburch met tactische ingrepen nog wat te redden. Maar het was duidelijk dat Nieuwegein over meer power beschikte.

Alle speelsters kwamen in deze wedstrijd tot scoren wat nog maar eens duidelijk weer geeft dat er in deze wedstrijd een collectief stond, zowel in de aanval als in de verdediging.