Handbalheren pakken 2 zwaar bevochten punten

Afgelopen zaterdagavond moesten de mannen uit Nieuwegein op bezoek bij CSV/Meervogels. De wedstrijd is een strijd tussen twee middenmoters, met vooraf een verschil van één punt op de ranglijst. Bij winst kunnen de mannen uit Nieuwegein een gat van drie punten slaan.

Nieuwegein begon goed aan de wedstrijd. Met gestructureerde aanvallen en een gedegen dekking liep Nieuwegein al snel uit. Echter, net zo plots stokte zowel de aanval als de dekking en kwam Nieuwegein achter met 5-6. Dankzij een goede invalbeurt van Richard Jacobs maakte Nieuwegein een aantal makkelijke doelpunten. Daarna werden er ook meerdere doelpunten gemaakt in in ondertal. Dit alles resulteerde in een 12-16 ruststand.

Na rust begon Nieuwegein goed. De afspraken in de aanval bij een manddekking werden goed uitgevoerd en dat leidde tot makkelijke doelpunten van Alex de Korte. CSV/Meervogels schakelde snel van dekking, wat direct resultaat had. Nieuwegein was de kluts helemaal kwijt, wat ook resulteerde in een slechte dekking. Punt voor punt kwam CSV/Meervogels weer terug in de wedstrijd, met een tussenstand van 28-29.

In de slotfase sleepte Nieuwegein toch de twee punten uit het vuur, mede dankzij goed afronden van Jeroen Geldman in absolute slotfase. Een verdiende overwinning van 28-31, met vlagen van goed handbalspel.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren