Grote verkeershinder volgende maand op de A2 bij Nieuwegein

Vanaf 14 augustus tot en met 30 september vervangt Rijkswaterstaat het asfalt van de A2 richting ’s-Hertogenbosch van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Everdingen. Weggebruikers op de A2 moeten in deze periode rekening houden met grote verkeershinder, omleidingen en vertragingen die op kunnen lopen tot meer dan een uur.

De A2 richting ’s-Hertogenbosch is van knooppunt Oudenrijn tot Everdingen 5 weekenden volledig afgesloten. Doordeweeks zijn zowel overdag als ’s-nachts minder rijstroken beschikbaar. Rijkswaterstaat roept op om tijdens de werkzaamheden indien mogelijk thuis te blijven of thuis te werken wanneer het kan en samen te reizen of anders te reizen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Leonie de Vries, omgevingsmanager van Rijkswaterstaat: ‘Hierdoor houden we de A2 bereikbaar voor weggebruikers die echt de weg op moeten!’

Stiller asfalt vanwege overschrijden geluidsnormen
Onderhoud aan de A2 tussen knooppunten Oudenrijn en Everdingen is noodzakelijk omdat het asfalt het einde van de levensduur heeft bereikt. ‘Daarnaast verwachten we dat over enkele jaren op delen van de A2 de vastgestelde geluidsnormen worden overschreden. Dat willen we voorkomen. Omdat het asfalt nu toe is aan onderhoud, vervangen we het huidige asfalt door stiller asfalt. Ook worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Jan Blankenbrug bij Vianen. Zo beperken we de hinder in de toekomst en kan dit deel van de A2 straks weer jaren mee’ aldus Rijkswaterstaat.

Weekend- en nachtafsluitingen
Tijdens de werkzaamheden is de A2 richting ‘s-Hertogenbosch vijf weekenden dicht. 15 tot 19 aug. en 29 aug. tot 2 sept. van knooppunt Oudenrijn tot Vianen en 22 tot 26 aug., 6 tot 9 sept. en 20 tot 23 sept. van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Everdingen. Drie van de vijf weekenden is de A2 al dicht vanaf donderdagavond. Daarnaast vinden er 8 nachtafsluitingen plaats en doordeweeks zijn zowel overdag als ’s-nachts minder rijstroken beschikbaar van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Everdingen. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur. Check voordat u op reis gaat ook de website vanAnaarBeter.

Tijdelijk extra rijstrook
Tijdens het groot onderhoud aan de A2 wordt het verkeer omgeleid via de A12 richting Arnhem om bij knooppunt Lunetten de A27 op te gaan. Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt daarom de vluchtstrook in de verbindingsboog van de A12 vanuit Utrecht naar de A27 richting Gorinchem bij knooppunt Lunetten tijdelijk ingericht als extra rijstrook. Op deze manier is er op de omleidingsroute extra capaciteit beschikbaar tijdens de werkzaamheden.

Verkeershinder in regio Utrecht
In 2024 voert Rijkswaterstaat, naast groot onderhoud aan de A2, nog andere onderhoudswerkzaamheden uit rond Utrecht. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio. We vervangen de stalen kabels van de Galecopperbrug, vernieuwden het wegdek op grote delen van de A12, voeren renovaties uit aan verschillende viaducten en bruggen en brengen nieuwe verlichting aan in de Leidsche Rijntunnel (A2).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren