Grootste electrische oplaadpunt Europa in Nieuwegein

Afgelopen donderdag werden de 4 snelladers en 6 normale oplaadpunten voor elektrische (taxi)voertuigen officieel in gebruik genomen in Nieuwegein. Met in totaal tien laadpunten staat bij Prestige GreenCab in Nieuwegein het grootste laadstation voor elektrische auto’s van Europa. Het laadstation bestaat uit twee 2-voudige snelladers (type Epyon) en drie 2-voudige normale laadpunten (type ICU). In het proeftuinproject elektrische mobiliteit wil GreenCab veel ervaring opdoen met schoon elektrisch vervoer. Naast de eigen vloot van inmiddels twaalf elektrische GreenCab taxi’s is het laadstation ook toegankelijk voor andere elektrische auto’s.

Bij de snelladers is de auto binnen 15 tot 30 minuten weer geheel opgeladen. Bij normale laders bedraagt de totale oplaadtijd vier uur en gewoon aan het stopcontact duurt het acht uur. Het station is geïnstalleerd door Epyon in samenwerking met netbeheerder Stedin. En voor de stroom is een groene stroom contract afgesloten met Eneco. Daarmee is elektrisch rijden 100% schoon en duurzaam.

De snelladers zijn ook een onderdeel van Prestige GreenCab en landelijk netwerk van ‘The New Motion.’ In dit netwerk zitten 25 snelladers, die allemaal voor eind 2012 geopend worden. Met een oplaadpas zullen elektrische rijders overal in Nederland kunnen snelladen. Wethouder Hans Reusch was aanwezig bij het ingebruik nemen en maakte gelijk een proefrondje. Reusch: ‘Een prachtig initiatief van Prestige Greencab op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen! De gemeente ondersteunt dit van harte en ziet graag dat andere ondernemers dit goede voorbeeld volgen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk