GroenLinks Nieuwegein vraagt aandacht voor dierenwelzijn

GroenLinks Nieuwegein heeft het college van Burgemeester en wethouders officieel verzocht om een update over de voortgang van het actieprogramma Dierenwelzijn dat in 2022 werd vastgesteld. In een brief gericht aan het college vraagt raadslid Rien van Keulen namens de fractie van GroenLinks naar de concrete stappen die de gemeente sinds de invoering van dit programma heeft gezet om het welzijn van dieren in Nieuwegein te beschermen en te verbeteren.

Van Keulen benadrukt in zijn brief het belang van dierenwelzijn als een essentieel onderdeel van een gezonde en duurzame leefomgeving. Volgens het actieprogramma, dat twee jaar geleden door de gemeenteraad werd aangenomen, moesten er diverse maatregelen genomen worden om dierenleed te verminderen en de bewustwording over dierenwelzijn te vergroten.

In de brief vraagt GroenLinks-raadslid van Keulen specifiek naar de voortgang op een aantal belangrijke punten:

  • Wat is de stand van zaken met betrekking tot het waarborgen van een veilige leefomgeving voor wilde dieren in de openbare ruimte?
  • Welke acties zijn ondernomen om de bewustwording onder inwoners te bevorderen en initiatieven op het gebied van dierenwelzijn te ondersteunen?
  • Hoe verloopt de samenwerking met lokale organisaties die zich inzetten voor dierenrechten?

Daarnaast is GroenLinks benieuwd naar de concrete stappen die zijn gezet in lijn met de afspraken uit het coalitieakkoord, zoals het versterken van ecologische verbindingszones en biodiversiteit, en het prioriteren van dierenwelzijn bij het beheer van de openbare ruimte.

“Het is belangrijk dat dierenwelzijn niet alleen op papier een prioriteit is, maar ook zichtbaar wordt in de praktijk,” aldus Van Keulen. “Nieuwegein heeft heldere doelstellingen op dit gebied en we willen graag weten wat er sinds de invoering van het actieprogramma daadwerkelijk is bereikt.”

GroenLinks hoopt op een spoedig antwoord van de gemeente en roept op tot verdere actie waar nodig om de gestelde doelen op het gebied van dierenwelzijn te realiseren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren