Vadouvan is een gefermenteerd kruidenmengsel afkomstig uit India.
Vadouvan bevat normaal gesproken kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook en soms (gedroogde) uien en/of komijnzaad. Zoals veel kruidenmengsels varieert de samenstelling per regio.
De smaak van vadouvan is heel kenmerkend (en zoals alle smaken moeilijk te verwoorden). Pittig, iets zoetig en rokerig wordt vaak gezegd
Nodig voor 4 personen
1 groene kool
1 kilo aardappelen
4 varkensfilet lapjes
250 gram spekblokjes
3 teentjes knoflook1
flinke rode peper
1 eetlepel vadouvan
1 flesje koksroom
zwarte peper naar smaak
zout naar smaak
200 gram zilveruitjes
roomboter
De kool halveren, een helft in reepjes snijden en apart zetten
De andere helft met de aardappelen, peper en zout en de gehakte rode peper opzetten en gaar koken.
In een pan de roomboter bruin laten worden, daarin de in reepjes gesneden varkensfilet bakken met de spekjes, na 5 minuten de fijn gehakte knoflook en de vadouvan erbij en als laatste de koolreepjes meebakken.
De aardappelen en kool als ze gaar zijn stampen en mengen met de koksroom tot gewenste structuur, en als laatste het vlees-koolmengsel en de zilver uitjes erbij en goed door spatelen.
Heerlijk met een lik piccalilly.
Eet smakelijk!