GRC ’14 duwt SV Parkhout diep in de problemen na verlies

De competitiewedstrijd SV Parkhout tegen GRC’14 was afgelopen zaterdag van cruciaal belang voor het restant van de competitie voor de ploeg uit Nieuwegein. Een 6 punten wedstrijd waar winst hoop geeft op handhaving en verlies ernstige zorgen baart. De thuisploeg startte furieus met alles gericht op de aanval. In de tweede minuut werd een oplegde kans niet benut en even later was het opnieuw het laatste tikje wat ontbrak.

SV ParkhoutSV Parkhout

SV Parkhout verzuimde tot twee, driemaal toe te scoren in het eerste kwartier en dat kwam ze duur te staan. De Genderen – Rijswijk combinatie kon zich herstellen en deelde in de 25e minuut de eerste tik uit. Het was Henri Versteeg welke na een terug gekopte bal vrij kon inschieten, 0-1 voor GRC ‘14. Kon de thuisploeg zich herstellen? Het verhaal bleef eenzijdig. In het restant van de eerste helft stokte het bij de thuisploeg waardoor de ruststand 0-1 bleef, waardoor de ploeg uit Nieuwegein met een achterstand aan de thee begonnen.

De tweede helft begon met een waar spervuur van doelpogingen bij het doel van GRC ’14 maar de bal ging er niet in. Het aanvalsspel van SV Parkhout werd steeds onnauwkeuriger naarmate de tijd verstreek en er geen resultaat werd geboekt! GRC ‘14 hield af en toe op miraculeuze wijze stand en gooide bij één van de spaarzame uitvallen in de 80ste minuut de wedstrijd op slot: 0-2. Een terechte overwinning voor de bezoekers op Parkhout, afgemeten aan het onvermogen van de thuisploeg om te scoren.

Mede door dit resultaat en de uitslagen van de andere wedstrijden duikelt SV Parkhout ver de nacompetitie zone in met de degradatiestreep op 4 punten afstand. Naar boven kijken is nog mogelijk, alleen dan is een overwinning komende zaterdag in de enige streekderby tegen SV Houten, noodzakelijk. Aanvang 14.00 uur.