Gratis Rondje Musea in Nieuwegein

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2006 vindt het vierde Gratis Rondje Musea plaats in de provincie Utrecht. Aan deze actie doen 36 musea mee, waaronder ook twee in Nieuwegein. Het initiatief komt van de provincie Utrecht die hiermee het museumbezoek wil stimuleren. Inwoners in de omgeving van Nieuwegein kunnen een gratis rondje maken langs de volgende musea:
Oudheidskamer Vreeswijk: Dit lokale museum biedt een overzichtstentoonstelling over het leven en werken in Vreeswijk vanaf ongeveer 1850. In de presentatie wordt vooral veel aandacht besteed aan de geschiedenis van de binnenvaart. De lopende expositie betreft de steenovens en de stoomsteenfabriek in Vreeswijk. (Fort Vreeswijk 1B, geopend 13-17 uur)

Historisch Museum Warsenhoeck: Dit museum toont de geschiedenis van het middeleeuwse stadje Geyn en de dorpen Jutphaas en Vreeswijk met prenten, archeologische vondsten en gebruiksvoorwerpen. Ten tijde van het Gratis Rondje Musea is er een thema-expositie over windmolens. (Geinoord 12, geopend 14-16 uur)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk