Gratis lunchpauzeconcert in De Kom

Op vrijdag 16 april om 12. 45 uur wordt voor de derde keer dit jaar door ensemble Lacq een licht klassiek concertje gegeven in de foyer van De Kom. Op het programma staan werken van Jurriaan Andriessen, Hugo de Groot en Mozart.

Mozart schreef niet alleen voor ‘echte’ instrumenten, maar ook voor speelwerken: mechanische muziekinstrumenten, waarvan het Museum van Speeldoos tot Pierement in Utrecht een uitgebreide collectie heeft. Latere componisten en arrangeurs maakten dankbaar gebruik van deze composities om hun vaardigheid van het instrumenteren aan te toetsen. Zo ook Willem Pijper, een Nederlands componist die vooral in de eerste helft van de twintigste eeuw veel aanzien genoot. Hij bewerkte zo’n Mozart-compositie voor vijf blazers en piano.

Jurriaan Andriessen schreef voor vijf blazers een Spaans getinte danssuite, waarmee het concert, ongeacht de weersomstandigheden, een zonnig tintje zal krijgen. De variaties van Hugo de Groot (nee, geen familie van) over een bekend Hollands kinderliedje brengen ook zeker een glimlach teweeg. Het publiek is vanaf 12.30 uur welkom voor de koffie. Eventueel meegebrachte broodjes kunnen tijdens het concert genuttigd worden. Het programma duurt tot ongeveer 13.15 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk