Katern

Gezamenlijke Natuurwerkdag

Op zaterdag 3 maart 2012 wordt door het Recreatieschap Stichtse Groenlanden en de knotgroepen Houten en Nieuwegein voor de 2e maal een gezamenlijke landschapsonderhoudsdag georganiseerd in het ‘Regiowout’ een bosgebied nabij de nieuwe recreatieplas Laagraven, in de hoek van de Houtenseweg en het ‘2e veld’. Dit gebied is (nog) niet toegankelijk voor de recreanten.

De naam Regiowout verwijst naar het regiokorps politie Utrecht, wout is een Utrechtse bijnaam voor de politie. In 1993 werd een reorganisatie van het regiokorps afgerond. Ter gelegenheid hiervan heeft het regiokorps bij de aanleg van het bos voor elke boom een bedrag gedoneerd aan de stichting Colombine. Het bos symboliseerde de groei en ontwikkeling van de nieuwe organisatie van de Regiopolitie.

De vrijwilligers van beide knotgroepen gaan bosonderhoud uitvoeren. In het Noordelijke bosvak worden de essen gedund en overgangende takken over de onderhoudspaden gesnoeid. Het vrijkomende snoeihout wordt verwerkt in houtrillen. De werkdag begint vanaf 09.00 uur en eindigt omstreeks 14.30 uur. Regelmatig worden pauzes gehouden, waarbij de organisatie zorgt voor o.a. koffie, thee, soep en fris. Verzocht wordt een eigen lunch mee te nemen. Gereedschap en handschoenen zijn aanwezig, maar u kunt ook eigen materiaal meenemen. Draag stevige schoenen of laarzen met een goed profiel en stevige werkkleding; het terrein is op veel plaatsen erg drassig.

Verzamellocatie: Overeindseweg 27 in Nieuwegein (Laagraven – vlakbij kasteel Heemstede). Voor meer informatie kunt u bellen met de coördinator Jaap ten Boer (06-10715867)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk