Een bijzonder en erg lekker toetje, juist nu er volop appels en peren zijn. Eenvoudig, snel en slank. Wel direct serveren. Voor 4 personen
50 g walnoten (gepeld)
2 appels, zachtzuur bv Elstar
2 handperen, stevig
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels bruine basterd
6 eetlepels appelsap
1 theelepel kaneelpoeder, afgestreken
2 eetlepels rozijnen
1 ½ eetlepel roomboter Extra: wok (of hapjespan) De walnoten in stukjes snijden.
De appels en peren schillen, klokhuizen verwijderen en in schijfjes snijden.
Besprenkel het fruit met citroensap.
In de wok (of hapjespan) de boter verhitten.
De schijfjes fruit in ca. 30 seconden op halfhoog vuur voorzichtig roerbakken.
De suiker erover strooien en al roerend laten smelten.
Appelsap, kaneel en rozijnen toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes laten meesudderen.
Van het vuur af de walnoten door het fruit roeren.
Direct serveren met bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs en een kaneelwafeltje. Nagerecht voor 4 personen
Voorbereiden ca. 10 minuten
Bereiden ca. 5 minuten Tip
Het biologische vanilleijs van Albert Heijn smaakt hier geweldig bij.
Wanneer je dit gerecht na afloop van een dineetje wilt serveren en niet te lang van tafel wilt zijn, kun je de ingrediënten van te voren afgewogen en schoongemaakt klaarzetten. Het fruit wel al met het citroensap besprenkelen !!Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton