Gevulde champignons met geitenkaas

Nog een keer een recept van een borrelhapje. Deze keer een licht hapje, dat zowel warm als koud gegeten kan worden. We hebben het al uitgeprobeerd, het is erg lekker en snel te maken. Nodig voor ca. 14 stuks
bakje kastanjechampignons à 250 g
ca. 100 g zachte geitenkaas (bv. Bettine Blanc, Albert Heijn)
vloeibare honing
2 eetlepels witte wijn
tapas-prikkers. Extra: ovenvast schaaltje Verwarm de oven voor tot 200° C.
Maak de champignons schoon en draai het steeltje eruit (niet weggooien, ze zijn nog te gebruiken in een ander gerecht).
Druppel in iedere champignon een klein drupje honing.
Maak met twee theelepels balletjes van de geitenkaas en vul daarmee de champignons.
Doe de wijn in een ovenvast schaaltje en leg de champignons erin.
Zet het schaaltje op een rooster in het midden van de oven en laat de champignons in maximaal 10 minuten gaar worden.
Je kunt ze warm en koud serveren.
Lekker met een dun plakje stokbrood. Vegetarisch borrelhapje
Tijd ca. 20 minuten
Bron: LindaTip
In plaats van naturel geitenkaas kun je ook geitenkaas met kruiden nemen. Weetje
De licht- tot donkerbruine Kastanjechampignons zijn wat steviger en aromatischer dan de gewone witte champignons. Omdat ze een iets drogere structuur hebben, zijn ze ook iets langer houdbaar.
Alle champignons zijn caloriearm en rijk aan vezels. Volgende week: Dikke speculaas Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk