Geslaagde uitwisseling op Margrietschool

Met hier en daar een traan wegpinkend, werd afgelopen zondag afscheid genomen van de 56 kinderen uit het buitenland, die op de Margrietschool op bezoek waren. “De kinderen vertelden maandagochtend vol enthousiasme over hun ervaringen”, aldus juf Sandra. Eén van de hoogtepunten was het optreden van ‘Theater Totaal”, waar de kinderen het “Yes, we can!” lied leerden, begeleid door talentvolle artiesten met een verstandelijke beperking.

De leerkrachten die meekwamen uit Cyprus, Noorwegen, Portugal, België en IJsland gaven op vrijdagochtend in iedere groep een les. Zo leerden de kinderen in groep 4 een dans en werd er in de kleutergroepen voorgelezen door leerkrachten uit België.

Op vrijdagmiddag konden de kinderen, na het gezamenlijk pannenkoeken eten, genieten van muziek en dans tijdens de “Europe’s got talent” show. “Ik vond de dans van de meisjes uit Cyprus mooi, vooral hun kleding!”, aldus één van de leerlingen.

Zaterdag gingen de kinderen o.a. zwemmen in Merwestein of werd een uitstap gemaakt naar de molens in Kinderdijk. “Ik vond het leuk dat we de leerkrachten tegenkwamen in Volendam”, vertelt Dewi, die daar met haar Noorse gasten was.

Bij het afscheidsontbijt op zondag werden alle ervaringen uitgewisseld en werden de foto’s bekeken. In korte tijd zijn nieuwe vriendschappen ontstaan en hebben kinderen geleerd van de cultuur en gewoonten in andere Europese landen. Sommige kinderen kijken nu al uit naar mei en hopen dat ze dan mee kunnen naar een vergadering in Noorwegen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk