Geslaagde heterdaad oefening met Burgernet in Nieuwegein!

Afgelopen donderdag heeft de politie, in samenwerking met handhaving, de gemeente Nieuwegein, de meldkamer Midden-Nederland en de politieheli twee zeer geslaagde oefeningen gehouden. Hierbij maakten zij gebruik van Burgernet. Een zeer belangrijk middel om snel bij veel mensen de aandacht te vragen voor bijvoorbeeld een verdachte of een vermissing.

Op bovenstaande foto: ‘Zojuist een succesvolle oefening gedraaid in samenwerking met de politieheli, gemeente boa’s en burgernet. Zoals op de foto te zien zijn de ‘boeven’ gevangen.’

‘Door Burgernet in te zetten kunnen we snel vragen om met ons mee te kijken. Dit draagt enorm bij aan onze heterdaadkracht zoals wij dat noemen. De kans om een vermiste sneller te vinden of de ‘boef’ te arresteren. Zo bleek ook donderdag 5 oktober jl. toen we dankzij een Burgernet deelnemer de ‘boef’ snel konden vinden en samen hebben kunnen aanhouden. Een supermooie samenwerking met een terechte prijswinnaar’ aldus de politie in Nieuwegein.

Meer is in dit geval altijd beter
Wil je meedoen met Burgernet? Download dan de Burgernet-app en help mee met de opsporingsdiensten in Nieuwegein. Maak jij binnenkort het verschil bij bijvoorbeeld een vermissing of inbraak? De app is te downloaden via de app-store van Apple of Google.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk