Geslaagde eerste Tuincoach actie in Nieuwegein

‘Tuincoach actie Samen Duurzaam Nieuwegein succesvol’, zo laat de organisatie onze redactie weten. Het was voor de eerste keer dat Samen Duurzaam Nieuwegein dit voorjaar voor het eerst de inwoners van Nieuwegein de gelegenheid gaf gratis gebruik te maken van de diensten van een tuincoach.

Een tuincoach komt bij de mensen langs om samen met hen te bekijken hoe een tuin milieuvriendelijk en klimaatadaptief kan worden ingericht. Van dit aanbod hebben 36 inwoners gebruik gemaakt. Uit een enquête onder 26 van de aanvragers (degenen die al terug konden blikken) bleek grote tevredenheid. 20 Bewoners vulden de enquête in.

De ervaringen
Alle geënquêteerden geven aan dat het gemakkelijk was je aan te melden voor een bezoek van de tuincoach. Het bezoek van de tuincoach werd gemiddeld met 8,9 gewaardeerd. 95% van de geënquêteerden gaven aan dat ze een bezoek van de tuincoach aan andere Nieuwegeiners aanraden en geheel of gedeeltelijk met het advies van de tuincoach aan de slag te gaan.

Erik van de Voort van Samen Duurzaam Nieuwegein: ‘De redenen om een bezoek van de tuincoach aan te vragen waren divers en vaak waren er meerdere redenen. Denk daarbij aan: Advies over beplanting, biodiverser inrichten, hittebestrijding, wateroverlast of problemen met de inrichting van en tuin,’

Najaar actie
Het najaar wordt ook wel het ‘Vergeten plantseizoen’ genoemd. Daarom gaat Samen Duurzaam Nieuwegein in september nogmaals aan de inwoners van Nieuwegein de mogelijkheid bieden gebruik te maken van de Tuincoach. Het najaar is het moment om je tuin opnieuw in te richten. Voor meer informatie bezoek de website van Samen Duurzaam Nieuwegein.

Tuincoaches

Tuincoaches

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren