Geslaagde buurtbijeenkomst

Tijdens de buurtbijeenkomst op vrijdag 8 juli gingen zo’n 50 bewoners – jong en oud – uit Merwestein aan de slag met kansen voor de buurt. Lekkere koffie, thee of een glaasje fris, gezamenlijk een hapje eten, maar vooral met elkaar in gesprek gaan zorgde voor de gemoedelijke en gezellige avond. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente samen met buurtbewoners, wijkplatform Centrum Merwestein, woningcorporaties, MOvactor, SportID, het Waterschap, Gezondheidscentrum De Roerdomp, De KOM en het Cals College.

Tussen 18 en 28 mei zijn ruim 300 inwoners van de wijk Merwestein gesproken. Veel bewoners hebben ruim de tijd genomen om de kansen en uitdagingen die zij zien voor de wijk te delen. Tijdens de bijeenkomst van vrijdag 8 juli zijn buurtbewoners met deze kansen aan de slag gegaan. Verder was er ook ruimte voor knutselen en muziek maken.

In september wordt het eerste ontwerp op basis van de ideeën getoond. Samen met buurtbewoners maken we een plan dat aan het eind van het jaar aan de gemeenteraad voorlegd wordt. Na goedkeuring wordt in 2017 begonnen met de uitvoering van de meest kansrijke ideeën.

Gemeente Nieuwegein wil haar wijken toekomstbestendig en zo leefbaar mogelijk maken. Daarvoor gaat zij in gesprek met inwoners om hun ideeën daarover op te halen. Zo is zij in Merwestein samen met het wijkplatform, woningcorporaties, MOvactor, SportID, het Waterschap, Gezondheidscentrum De Roerdomp, De KOM en het Cals College aan de slag. Het doel in eind dit jaar tot een plan van aanpak te komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk