Geslaagd ‘Vive la France’ op Fort Jutphaas

Het was de eerste keer dat het georganiseerd was: Vive la France au Fort Jutphaas. En meteen een eclatant succes het afgelopen weekend. De weergoden waren Nieuwegein -sinds lange tijd goed gezind- en vanaf het ontbijt tot en met de laatste klanken van de muziek was het event een zonnig plezier voor iedereen.

Van vrijwillige Scouts, de kunstenaars, de muzikanten en het publiek, iedereen genoot van deze dag in Franse sferen.
Het begon met een fantastisch ontbijtbuffet in Franse stijl, waaronder een beurre de Paris, waarin 28 ingrediënten verwerkt waren. Wie kan ze allemaal proeven?

De opening van het festijn door Poirot Rode Arie en wethouder Marieke Schouten, die zich niet door hem op de kop liet zitten en de uitdaging om een bordje op te gooien meteen aan nam.
Daarna was het tijd om te genieten van de muziek van Britta Maria, afgewisseld met troubadour Hans Pekelharing. Bovendien liepen er de hele middag twee accordeonisten (ook allebei Hans genaamd) over het terrein ter vermaak.

Op het buitenterras van het restaurant kon genoten worden van een wijn- en een kaasproeverij, onder de klanken van een jazztrio. Een mooie verbinding met de overkant, waar bij de Fortwachter het feest ook doorging. Slenteren over de brocantemarkt, langs de schilders op Place du Tertre, het kon allemaal.

Bij de kindertafel werd druk gewerkt aan kunst op een paneeltje, dat trots naar de bakfiets werd gedragen om mee te nemen naar huis. Maar eerst moest drogen. 
Moe van al die indrukken was het tijd om neer te strijken op het groene terras van Bij de Fortwachter voor een camembert uit de oven met een heerlijke glas rose met de geweldig toepasselijke naam: Voiture. Want er stond een Lelijke Eend op afgebeeld. En die was er ook nog in het echt: Damste auto’s had onder meer een Snoek en een Lelijke Eend tentoongesteld.

Snoek auto

Geen klagen dus, door niemand. Voor herhaling vatbaar, de dag heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten bij de bezoekers. En dat smaakt naar meer. Misschien Viva Espana in 2025?

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Jan Donders

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk