Genomineerden Sportawards

Met het vrijgeven van de namen in de vijf sportcategorieën zijn nu ook de laatste genomineerden voor Nieuwegein Awards 2015 bekend. De jury maakte de volgende keuze. In de categorie Sportman, Johan de Gier, jiu jitsu, Wout Vringer, jiu jitsu en Marcel de Jong, Kenpo Karate. De Jong werd in 2012 Sportman van het Jaar 2011. De genomineerden voor Sportvrouw zijn Emily Wolf, body fitness, Vera van Boheemen, tafeltennis en Charella Westra, jiu jitsu. Ook Vera van Boheemen won al eerder een award. In 2013 werd zij Sporttalent van 2012. Voor de Sportploeg koos de jury het zaterdag 1 team van JSV, de kleine showgroep van KRC Rolling en de groep Age 1 van Aquarijn, die het synchroonzwemmen beoefenen. Het Sporttalent zal komen uit de jonge sporters Naomi Geurtsen, schoonspringen, Jill Bontrop, judo en de jonge atleet Jesse Fokkenrood, die vorig jaar de award Sporttalent 2013 in ontvangst mocht nemen. Tenslotte werden voor de Sportvrijwilliger genoemd, Huub Vrijdag van Atverni, Gerard van Veenendaal van Tennisvereniging Vreeswijk en Kees van Rooijen van Aquarijn.

De jury bestond ook dit jaar weer uit Wim Kroon, adviseur sport, sportjournalist Edwin Koene en oud-paralympisch medaillewinnaar Jos van der Donk. Rob Rooijackers, oud-Sportraadlid, versterkte dit jaar de gelederen. De jury kwam tot haar weloverwogen en onafhankelijke oordeel onder leiding van routinier Jules Henrotte.

Alle genomineerden zijn persoonlijk uitgenodigd om op 7 februari aanwezig te zijn in het NBC Congrescentrum bij de feestelijke gala-avond Nieuwegein Awards. Familie, vrienden, clubgenoten en andere belangstellenden zijn van harte welkom om hun sportheld(en) te komen steunen tijdens de spannende awards-uitreiking. Een toegangskaart kost slechts € 5,= per persoon en is inclusief twee drankjes.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren