Gemeente pakt knelpunten aan in openbare ruimte De Driften

De gemeente stelt geld beschikbaar vanuit het ISV-fonds voor het verbeteren van de parkeersituatie en het oplossen van een aantal knelpunten in De Driften. Het gaat om kleinschalige maatregelen op het gebied van parkeren, spelen, afval en zelfbeheer die kunnen zorgen voor een positieve impuls. De bewoners worden betrokken en aangesproken op hun eigen mogelijkheden en gedrag.

Mitros en de gemeente hebben al langere tijd plannen om te investeren in de woningen en de openbare ruimte. Vanwege financiële omstandigheden heeft Mitros haar investeringen uitgesteld tot 2018. Een aantal problemen is echter urgent. Zoals bijvoorbeeld parkeerproblemen en illegaal afval op straat. Er zijn afgelopen jaren diverse contacten geweest met bewoners en wijkplatform, waarbij verwachtingen gewekt zijn. Daarom heeft de gemeente besloten om te kijken of er vooruitlopend op grotere ingrepen toch al iets aan een aantal knelpunten gedaan kan worden. Hiervoor is een voorstel ontwikkeld dat binnenkort met de bewoners besproken wordt. Het gaat om het toevoegen van circa 36 parkeerplaatsen, het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers, het herstraten van trottoirs, het herinrichten van stukjes groen en boomspiegels en het stimuleren van zelfbeheer.

Afgelopen jaar heeft de gemeente een onafhankelijk parkeeronderzoek laten uitvoeren in delen van Batau-Zuid (de woonbuurten Gebouwendrift, Edelstenendrift en Rijtuigendrift). Doel hiervan was om te onderzoeken of de parkeerdruk (met name in de Rijtuigendrift) toegenomen is vanwege de uitbreiding van activiteiten in de Binnenstad. Dat blijkt niet het geval. Wel is de parkeerdruk hoog en doet het onderzoeksbureau een voorstel voor uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Vanwege de beperkte financiële middelen heeft de gemeente een aantal van deze suggesties verwerkt in het voorstel.

Begin 2012 zijn de bewoners actief betrokken bij de inventarisatie van mogelijke oplossingen voor parkeerproblemen in de wijk. Zowel via een bewonersbijeenkomst, via het wijkplatform als via de digitale e-participatie website www.meedenkeninnieuwegein.nl. Het voorstel met maatregelen zal binnenkort met de bewoners besproken worden, met daarbij de vraag welke bijdrage bewoners zelf kunnen en willen leveren. Dit omdat de bewoners zelf ook een verantwoordelijkheid hebben in het verbeteren van hun leefomgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk