Gemeente onderzoekt Luchtkwaliteit Batauweg

Van december 2004 tot en met augustus 2005 controleert de gemeente Nieuwegein de luchtkwaliteit langs de Batauweg. Gedurende deze periode wordt op circa vijftien locaties de concentratie stikstofdioxide gemeten. In september 2005 zijn de meetresultaten bekend.

Deze metingen zijn een gevolg van de rapportage Luchtkwaliteit 2003. Deze rapportage is in september 2004 verschenen en biedt een overzicht van de luchtkwaliteit van 2003. In deze rapportage is –zoals gebruikelijk- de luchtkwaliteit achteraf berekend aan de hand van simulatiemodellen. Uit de berekeningen blijkt dat bij enkele woningen aan de Batauweg de concentratie stikstofdioxide mogelijk niet voldoet aan het huidige acceptabele kwaliteitsniveau volgens het Besluit luchtkwaliteit.

Om de luchtkwaliteit van de Batauweg nog nauwkeuriger te bepalen, meet de gemeente op vijftien locaties de concentratie stikstofdioxide in de lucht. Als uit deze metingen -net als uit de berekeningen- blijkt dat de concentratie stikstofdioxide hoger is dan het acceptabele niveau, zal de gemeente onderzoeken of en zo ja, welke maatregelen nodig zijn om de luchtkwaliteit langs de Batauweg te verbeteren.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren