Gemeente Nieuwegein organiseert een inwoners-avond ‘Natuur in de Stad’

Op woensdag 6 november organiseert de gemeente Nieuwegein een inwoners-avond over de natuur in de stad. Tijdens deze avond zal het ‘Omgevingsprogramma Bomen’ worden gepresenteerd en zullen de plannen voor de komende jaren worden gedeeld.

Het ‘Omgevingsprogramma Bomen’ is een uitbreiding op het omgevingsprogramma ‘Natuur in de stad’. Het laat u zien hoe de gemeente Nieuwegein onze stad groener en gezonder maken door het planten en beschermen van bomen. Bomen spelen een belangrijke rol in onze leefomgeving. Ze voorzien ons van zuurstof, helpen bij het verbeteren van de biodiversiteit en helpen ons beter voorbereid te zijn op klimaatverandering. Ze zorgen voor schaduw, vangen water op, zuiveren de luchten dragen bij aan voedselvoorziening. Kortom, bomen doen enorm veel voor ons.

In het voorjaar heeft Nieuwegein een enquête gehouden wat u vond van de bomen in Nieuwgein. Bijna 800 inwoners hebben deze enquête ingevuld. De uitkomst heeft geholpen bij het maken van het ‘Omgevingsprogramma Bomen.’ Tijdens de inwonersavond 6 november aanstaande laat de gemeente Nieuwegein zien hoe deze ideeën in de plannen zijn verwerkt.

Praat mee!
Nieuwegein heeft vele (potentieel) waardevolle en monumentale bomen, zowel op gemeentelijk als op particulier terrein. ‘Wij zijn benieuwd hoe u deze bijzondere bomen ervaart en horen graag uw ideeën over hun toekomst’ aldus de gemeente.

De avond wordt gehouden op de Gemeentewerf aan de Utrechthaven 1-1 in Nieuwegein en begint om 19,00 uur en diirt tot 21.00 uur. (inloop vanaf 18.30 uur) Aanmelden voor deze avond via het e-mailadres: natuurindestad@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren