Gemeente Nieuwegein hijst regenboogvlag tijdens Coming Out Dag

Veel gemeentes hebben de regenboogvlag uitgehangen in het kader van Coming Out Dag. Die dag is in het leven geroepen om de acceptatie van homoseksuelen te bevorderen. Ook in Nieuwegein is de vlag gehesen. De vlag, die symbool staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders, wappert op het Stadsplein nabij het Stadshuis.

Sinds 1988 is het jaarlijks op 11 oktober Coming Out Dag. Dan wordt er aandacht besteed aan het ‘uit de kast komen’ oftewel de coming-out; het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Ook Nieuwegein doet sinds 2015 mee aan Coming Out Dag.

Volgens homobelangenorganisatie COC benadrukt Coming Out Dag dat “iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook.”

De regenboogvlag werd vanmorgen in bijzijn van burgemeester Marijke van Beukering, wethouder Marieke Schouten en enkele anderen op het Stadsplein gehesen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren